El director de Cerca, Lluís Rovira i la directora general de l’escola Virolai, Montserrat Ballarín, han signat un conveni de col·laboració perquè els centres CERCA participin al programa INNOBAT, el batxillerat innovador que impulsa l’escola i que proposa l’aprenentatge en diferents entorns dins i fora de l’aula. La finalitat d’aquesta col·laboració és fomentar la curiositat i estimular l’aprenentatge de competències en altres contextos. En el cas dels centres CERCA, es tracta d’apropar a l’alumnat i al professorat les activitats de recerca i el dia a dia en la carrera investigadora.

Les activitats s’iniciaran durant el mes de març de 2019 i portaran a grups d’alumnes de primer de batxillerat a realitzar una estada d’una setmana, en jornada complerta, en un centre CERCA de la seva elecció. Podran triar entre centres especialitzats en enginyeries, matemàtiques i biomedicina.

Cada grup constarà d’entre un i tres alumnes que prèviament hauran fet un treball de recerca sobre la institució i hauran presentat una carta de presentació i justificació de les seves preferències. El centre els assignarà un tutor i els proposarà un projecte de recerca per desenvolupar. Al finalitzar l’activitat, cada alumne farà una presentació, tant al centre com a l’escola, sobre allò que ha aprés, que l’ha motivat i/o que l’ha sorprès.