Qui som


Virolai és una escola concertada -amb tres línies des de EI0 fins a batxillerat-, laica, inclusiva, oberta i respectuosa amb les diferents concepcions de la vida, que reflexiona, aprèn i millora de forma continuada per donar resposta als nous reptes que es presenten. A més, té com a objectiu l’excel·lència educativa, és a dir, oferir la millor educació als alumnes i a les famílies.

Amb un Projecte Educatiu potent, fonamentat per:

La seva missió

“Junts per ajudar a créixer”, que emfatitza la importància d’una estreta col·laboració entre família i escola per assumir, junts, el compromís d’ajudar l’alumnat en el seu procés d’aprenentatge i de creixement personal.

Els seus valors

Que, entre d’altres, inclouen:

  • L’esforç i la satisfactorietat, elements clau per a la superació personal.
  • L’autoconeixement d’aptituds i interessos, que constitueixen la singularitat de cada alumne/a i que li permeten establir el seu propi pla de creixement personal.
  • L’aprenentatge vivencial i amb sentit en projectes reals en que l’alumne/a és el veritable protagonista del seu aprenentatge.
  • L’educació en valors: volem que els nostres alumnes siguin persones íntegres, obertes al món, solidàries, bons ciutadans/es, amb esperit crític i capaces de gestionar la seva vida i de comprometre’s per viure en una societat millor.
  • L’afecte i el respecte en les relacions humanes dins de la comunitat educativa.

L’esperit innovador i l’aposta per la millora continuada converteixen el Projecte Educatiu de Virolai en un projecte viu, que evoluciona i s’adapta a la realitat de cada moment i l’objectiu principal del qual és educar persones amb fortalesa interior, amb competències sòlides i amb valors fortament arrelats perquè siguin capaces d’afrontar amb èxit els reptes del futur.


Una mica d'història

El pedagog Josep Maria Ballarín i la seva esposa i mestra Montserrat Andreu fundaren l’Escola Virolai l’any 1960, en un moment d’empobriment del sistema educatiu nacional. Tots dos van apostar per una renovació pedagògica, que incloïa la coeducació i l’ensenyament plurilingüe. Aquesta nova proposta educativa es va fonamentar fortament en la col·laboració estreta amb les famílies, que sentien i vivien l’escola com a seva, fins al punt que el fort desig de voler continuar a l’escola va convertir el que havia de ser una petita escola d’infantil en una escola fins al batxillerat.

La nova proposta educativa se centrava també en la individualitat de cada alumne/a per tal d’obtenir el màxim potencial de cadascú en què la tutoria és un pilar educatiu per ajudar en el creixement de l’alumnat, en el sentit ètic i en la responsabilitat de retornar a la societat allò que ha rebut. Tot plegat, viscut en un ambient afectuós entre tota la comunitat educativa.

Durant més de 60 anys d’història, s’hi han esdevingut molts fets que han configurat la memòria col·lectiva de Virolai: la primera escola a fer el curset d’esquí a la Molina l’any 1964, les festes de primavera, els Jocs Florals, els festivals esportius, el Pessebre Vivent, la celebració de les festes tradicionals, les representacions teatrals de pares i mares, personal docent i alumnat, els actes de celebració del 25è i del 50è aniversari. I molts i molts premis i reconeixements a la tasca educativa i docent de la nostra Escola.

Activitats que continuen i evolucionen amb l’Escola amb: les jornades anuals d’Escola Oberta, les festes de l’Arbre, les sortides de convivències, els intercanvis i els programes internacionals, el teatre, l’esport, la revista Turons, el nostre lloc web, els projectes solidaris i mil i una activitats que configuren Virolai com una escola viva. Des dels seus orígens, el centre no ha deixat mai d’innovar ni de treballar per formar ciutadans i ciutadanes lliures, competents i compromesos a construir un món millor.